Mer än 50 år med cocker - tiden går fort när man har roligt!


Efter många år med cockerspaniel registrerades kennelnamnet Suncox och den första kullen föddes 1983.

Vi som har hand om ´et är jag, Marina, och min man Ulf. Vi är båda uppväxta med hund.  Jag med cockrar och Ulf med schäfer och golden.
Utan mig skulle vi inte ha en kennel, men utan Ulf som passar hundar när det behövs, fixar och donar och bygger skulle det inte fungera.
Det har blivit några stycken cockrar genom åren. Alla lika kära och unika på sina sätt. Många av dem har vi fått ha glädje av länge som t ex Happy som blev 16, en härlig gammal farbror blev han, och den klokaste i familjen.

 

Den första avelstiken var en "hemmauppfödning" med hanar från Örliden på fädernet. En obekymrad personlighet som fann sig väl tillrätta i alla miljöer, i stallet bland hästarna eller i utställningsringen, ja överallt. Ingenting kunde bringa henne ur fattningen, alltid glad och positiv, ständigt svansviftande åt allt och alla. Hon kallades Tuff och hennes temperament är än idag ett ideal för mig.

Vi tycker om att vara aktiva med våra hundar. Flera av dem är högt meriterade, champions, på utställning och dessutom i viltspår. Utan några tävlingsambitioner i den delen tränar vi också lydnad och har gått valpkurser och lydnadskurser med de flesta. Eftersom insidan av huvudet är minst lika viktigt som utsidan så har våra hundar också genomgått prov för den mentala biten. "Godkänd mental status" som det heter idag (tidigare mentaltest eller karaktärsprov). Innan våra hundar används i avel så har dom självklart genomgått alla de tester beträffande hälsa som rasklubben och SKK föreskriver.

 

Suncox kennel är ingen stor producent av valpar, uppfödningen är och har varit en kär hobby. Alla hundar har levt som familjemedlemmar även under de perioder då antalet varit lite större.


Vi vill (förstås!) föda upp glada, rastypiska och sunda cockrar, som skall ge sina ägare stor glädje oavsett om man vill ställa ut, träna lydnad, eller "bara" ha sin hund till sällskap. Vilket inte är så "bara", det är många år av svansviftande lycka man kan se fram emot som lycklig ägare av en cockerspaniel.

 

free hit counter script